2020-aisiais į Stokholmo gatves išvažiuos didelės talpos savivaldžiai autobusai

by Lina | 28 vasario, 2019 4:36 am

Iki šiol savivaldžiai autobusai mums asocijavosi su mikroautobusais. Bet neseniai paaiškėjo, jog „Scania“ kartu su Skandinavijos transporto kompanija „Nobina“ planuoja į maršrutus išleisti savivaldžius didžiuosius miesto autobusus. Jie į Stokholmo gatves išriedės jau po poros metų.

 

 

Perdarymui pasirinktas elektrinis „Scania Citywide LF“, kurio baterijos įkraunamos galinėse stotelėse, naudojant pantografą. Vieną kartą įkrautomis baterijomis autobusas gali nuvažiuoti 50 kilometrų.

Eksperimentinio maršruto ilgis Stokholme kol kas sudarys penkis kilometrus, autobusas važiuos specialiai atskirta juosta, sustodamas keturiose stotelėse.

Dviejuose elektriniuose autobusuose bus įrengti davikliai ir įvairios sistemos, kurių dėka autobusas galės važiuoti be vairuotojo. Vairuotojas, pasirengęs perimti autobusų vairą, bus, bet pagrindinė jo funkcija bus stebėti autobuso veiksmus.

Bandomuosius važiavimus ketinama pradėti jau 2020-ųjų pradžioje. Iš pradžių autobusai važinės be keleivių, po to norintieji galės pasivažinėti savivaldžiu autobusu.

eBus.lt

Gamintojų nuotrauka

Source URL: https://ebus.lt/2020-aisiais-i-stokholmo-gatves-isvaziuos-dideles-talpos-savivaldziai-autobusai/