2022 m. „Continental“ mobilumo studija: pandemija skatina keliauti automobiliu

by Lina | 1 liepos, 2022 3:00 am

Besitęsiant pandemijai toliau sparčiai populiarėja kelionės asmeniniais automobiliais, kurie daugeliui žmonių tapo įprasta darbo ir atostogų kelionių priemone. Tai viena pagrindinių 2022 metų „Continental“ mobilumo studijos, kuri atlikta bendradarbiaujant su tyrimų agentūra „infas“, išvadų ir kurioje domimasi skirtingų šalių vairuotojų mobilumo įpročiais, prioritetais ir pageidavimais.

Pasak studijos, išskirtinei daugumai atsakiusiųjų automobilis yra viena pagrindinių naudojamų transporto priemonių, taip pat ir asmeninė aplinka – net 54 proc. respondentų atsakė, kad automobilį vertina kaip privačią erdvę, o 53 proc. lengvąjį automobilį ar kemperį naudoja atostogų kelionėms. Keliautojai automobilį renkasi norėdami išvengti ilgų eilių oro uostuose, lėktuvų laukimo, taip pat siekdami išvengti dėl atšauktų skrydžių sugadintų atostogų ir perpildyto viešojo transporto. Padažnėjus asmeninių automobilių naudojimui, net 61 proc. atsakiusiųjų automobilio saugumas ir komfortas tapo dar svarbesni.

O didžioji dalis tų, kurie pandemijos metu neatsisakė kelionių, ir toliau tiek pat ar net dažniau ketina tą daryti asmeniniu automobiliu (84 proc.), arba kemperiu (60 proc.) net ir pasibaigus apribojimams.

Žmonės nori keliauti saugiai, patogiai ir nepriklausyti nuo aplinkybių – tokia yra pagrindinė atliktos apklausos išvada. Respondentai nori, kad kelionės automobiliu būtų dar saugesnės ir patogesnės, taip pat labiau tvarios. Taip pat prasidėjus pandemijai, daugiau kaip pusė apklaustųjų (55 proc.) pradėjo dažniau naudotis automobiliais.

Išsamūs 2022 metų „Continental“ mobilumo studijos, kurios apklausa buvo atlikta šešiose šalyse skirtinguose žemynuose, duomenys bus paskelbti artimiausiu metu. Šiemet buvo apklausta 6 tūkst. vyresnių kaip 18 metų respondentų Vokietijoje, Prancūzijoje, Norvegijoje, JAV, Japonijoje ir Kinijoje. Jų buvo teiraujamasi apie asmeninio mobilumo prioritetus kasdieniame gyvenime, taip pat kelionių metu ir laisvalaikiu. Septintą kartą atliktoje „Continental“ mobilumo studijoje siekiama atspindėti skirtingose pasaulio šalyse vyraujantį požiūrį į dabartines ir ateities mobilumo tendencijas, jų vystymąsi, taip pat asmeninius mobilumo įpročius. Šių metų apklausos temos apėmė pagrindinius mobilumo poreikius, požiūrį į tvarumą, ypatingai kalbant apie elektromobilius, taip pat automobilių technologijų vystymąsi ir ekonominius sprendimus. Taip pat pandemijos akivaizdoje daug dėmesio buvo skiriama automobiliams kaip asmeninei erdvei keliauti darbo reikalais ir atostogaujant.

„Continental” informacija ir nuotrauka 

Source URL: https://ebus.lt/2022-m-continental-mobilumo-studija-pandemija-skatina-keliauti-automobiliu/