SUPER 8 sėkmingai išlukšteno visas orientacinių „Judėk darniai Kaune“ užduotis

24 rugsėjo 03:30 2024 Spausdinti straipsnį Lankytojai Patirtis

Penktadienį, rugsėjo 20-ąją, Nepriklausomybės aikštėje vyko Darnaus judumo savaitės pagrindinė šventė. Be visų kitų pramogų ir veiklų, daugybė žiūrovų spietėsi prie vieno naujausių bendrovės „Kauno autobusai“ autobusų, džiaugėsi galimybe pasėdėti ir nusifotografuoti vairuotojo kabinoje. Tiek vaikai, tiek suaugusieji noriai tikrinosi savo žinias apie viešąjį transportą linksmame egzamine „Viešojo transporto įdomybės“: ištraukus 3 klausimus, reikėjo, pasitelkus visas įmanomas informacijos paieškos priemones, ieškoti ir rasti teisingus atsakymus. Teisingai atsakę visus tris klausimus buvo paskatinti prizais ir dovanomis!

Vaikai noriai dalyvavo nemokamoje edukacijoje „Aš važiuoju viešuoju!”, kurios metu turėjo išsikirpti paveikslėlį su linksmu troleibusiuku ar kuprinę vežančiu autobusiuku ir patys pasigaminti originalų ženkliuką, kuris papuošė rūbą, kuprinę, kepurę, krepšį ar tiesiog papildėi ženkliukų kolekciją.

Sekmadienį, Tarptautinę dieną be automobilio, trys dešimtys komandų leidosi į orientacinių viešuoju transportu ir pėsčiomis „Judėk darniai Kaune“ nuotykį.

Ko tik neteko daryti žaidimo dalyviams – gaudyti į Kauno gatves išriedėjusį ilgiausią Lietuvoje autobusą-gyvatę, kilti aukštyn Aleksoto funikulieriumi ir tada žemyn apžiūrėti jo mechanizmų, fotografuotis prie seniausio Kaune sukurto autobuso, šifruoti skulptūrų koduotes bei ieškoti artilerijos pabūklų aprašymų.

Vienuolika komandų surinko maksimalų taškų kiekį – iš jų burtų kelių rėmėjų restorano „Višta puode“ įsteigtas 100 Eur vertės prizas atitenka komandai „Super 8“!

„Kauno autobusai“ informacija

Linos Jakubauskienės nuotrauka