„Iveco Bus“ pasirašė tris sutartis Prancūzijoje – iš viso pateiks 51 „E-Way“

02 spalio 04:05 2024 Spausdinti straipsnį Autobusų pasaulio naujovės Lankytojai

„IVECO Bus“ laimėjo tris konkursus pateikti nulinės emisijos autobusus Prancūzijos miestams. Iš viso bus pristatyta 31 vandenilinį ir 20 elektrinių transporto priemonių.

„Cannes Lérins Urban Community“ atnaujino partnerystę su „Oem“ ir užsakė dvylika „Gx 337 H2 Linium Brt“ vandenilinių autobusų. Pristatymai prasidės antrojoje 2025 m. pusėje. Parke jau eksploatuojami 35 elektriniai autobusai „Iveco Bus Gx Elec“.

„Lorient Agglomération“ taip pat pasirinko „Iveco Bus“ vandenilio technologiją (sukurtą bendradarbiaujant su „Hyundai“) ir užsakė devyniolika „Gx 337 H2 Linium“ autobusų, iš kurių penki bus pradėti eksploatuoti 2025 m. antroje pusėje.

Trečioji sutartis sudaryta su „Grand Reims Mobilités“, kuri pasirinko dvidešimt „Gx 437 Elec Linium Brt“ elektrinių autobusų (su galimybe įsigyti dar devynis). Šios transporto priemonės Reimso gatvėmis pradės važinėti 2025 m. rudenį.

„Cannes ir Lorient“ pasirinktas vandenilinis autobusas yra vienas iš „Iveco Group“ ir „Hyundai Motor Company“ partnerystės, pradėtos 2022 m., rezultatų, rašo sustainableBus.com. Kuro elementų sistemą autobusui sukūrė „Hyundai Motor Group“. Tokį autobusą praėjusių metų rudenį galėjome pamatyti ir Lietuvoje.

eBus.lt

Linos Jakubauskienės nuotrauka